MENU

Genieten van lekker eten op een gezonde manier

Geplaatst 19-12-2016
Geschreven door Amber Middendorp

Ben jij ook dol op lekker eten en is jouw hoofd 24/7 bezig met de volgende maaltijd? Zeker in de wintermaanden is veel en warm eten ontzettend lekker. Gelukkig zijn er genoeg manieren om te blijven genieten van eten, maar wel op een gezondere manier. Met deze tips zorg je goed voor je lichaam zonder jezelf uit te hongeren of dingen te eten die je eigenlijk helemaal niet lekker vindt. Het nieuwe jaar komt eraan en dat is de perfecte timing om je levensstijl een beetje aan te passen. Met deze tips kan je gegarandeerd blijven genieten van lekker eten, maar net op een gezondere manier. 

Verander je levensstijl

Als je eenmaal een vast patroon in je manieren van eten hebt, dan is het lastig om dit te gaan veranderen. Toch is het mogelijk dat je toe bent aan een gezond lichaam. Dit hoeft niet persé te zijn voor een beter figuur, maar je kan met gezonde voeding ook beter in je vel zitten. Eigenlijk kun je met kleine stapjes, grote veranderingen aanbrengen. Vaak vergeten mensen dat gezonde voeding ontzettend lekker kan zijn. Je moet alleen even weten welke ingrediënten je goed kan combineren en welke producten goede voedingsstoffen bevatten. 
pexels-photo-106877.jpeg

Het ontbijt

Vaak is het ontbijt een gehaast proces, waarbij je niet goed nadenkt over wat je naar binnen werkt. Even snel voor je werk een boterham of bakje yoghurt. Er zijn ook mensen die het ontbijt volledig overslaan. Toch is het belangrijk om bewust bezig te zijn met wat voor eten je de dag begint. Kies een ontbijtje waar je van kan genieten en waar je een tijdje van vol zit. Ben je gek op een boterham? Dat is helemaal prima als ontbijt. Zorg dan wel dat je kiest voor een volkoren boterham. Zo zit je wat langer vol. Daarbij is het verstandig om aan elke maaltijd iets van groente toe te voegen. Leg bijvoorbeeld een paar plakjes komkommer of tomaat op je plakje kaas. Dat is ook nog eens ontzettend lekker. Voor in de wintermaanden is een warm bakje havermout ook abosluut een aanrader. Je kan dit eten met melk of water en er ook nog eens allerlei soorten fruit aan toevoegen. Zo geniet je van een gezond ontbijtje bordevol vitamientjes. 
pexels-photo-90894.jpeg

De lunch

Heb je al een lekker broodje bij het ontbijt gegeten? Vervang dan je broodje voor de lunch eens door crackers. Je hebt heerlijke volkoren crackers met tarwemeel of roggemeel. Deze geven een vol gevoel en je krijgt toch een stukje minder calorieën in één keer binnen. Ook kun je kiezen voor een lekker omelet. Zo heb je even een koolhydraatarme lunch, bordevol vitaminen. Maak de omelet bijvoorbeeld met ui, champignons en courgette. Zo krijg je een hele lading groente binnen, het vult goed en het is ook nog eens erg lekker. 

Het diner

Veel mensen houden van een uitgebreid diner. Hier is helemaal niks mis mee, maar je krijgt wel erg veel binnen zo op het einde van de dag. Eet je normaal in de avond bijvoorbeeld iets met rijst, vlees en wat groente? Zorg nu dat minstens de helft van je bord bestaat uit groente. Dan kun je daarnaast nog steeds genieten van een heerlijk vleesje en wat rijst. Ook is het een goed idee om af en toe een vegetarische dag in te lassen. Zo kan je in plaats van vlees of vis wat extra groente gebruiken om toch gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen. Daarbij is dat ook nog eens goed voor het dierenwelzijn. Als steeds meer mensen af en toe een vegetarische dag inplannen, zal de vlees productie afnemen. 
food-salad-healthy-lunch.jpg

Tussendoortjes

Je kan even snel een snickers naar binnen werken om je honger te stillen, maar er zijn ook heerlijke andere alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan fruit. Het is sowieso goed voor de vitamientjes om elke dag 1 of 2 stukken fruit binnen te krijgen. Ook zijn noten een goede snack. Deze bevatten gezonde vetten en zijn ook nog eens erg vullend. 
pexels-photo-135755.jpeg

Vergeet vooral ook niet te genieten van lekker eten. Als je jezelf teveel verplichtingen geeft, dan wordt het een stuk lastiger om allemaal vol te houden. Je kan echt af en toe genieten van een ongezond snackje of een goede hamburger, maar doe het allemaal met mate. Daarbij is het ook belangrijk om regelmatig je sportoutfit aan te trekken en lekker een stukje te gaan hardlopen of fietsen. Houd je lichaam gezond en denk aan wat het beste is voor jou. Je kan het jezelf makkelijk maken door een box te bestellen bij HelloFresh. Zo kan je altijd genieten van gezonde en gevarieerde maaltijden. Met deze kortingscode ontvang je 2 x € 12,50 korting bij HelloFresh

 

Reacties

Er zijn geen reacties.

Verstuur een reactie

Posting comments after three months has been disabled.