5 Alternatieven voor de klassieke kerstboom

Geplaatst 08-02-2021
Geschreven door Joyce

Is je woning redelijk klein of ben je het zat om steeds die naalden op te ruimen? Dan zijn deze 5 alternatieven voor de klassieke kerstboom iets voor jou. Hiermee zorg je toch voor een gezellige kerstsfeer in huis, maar dan net op een andere manier.

 

Er zijn vele creatieve alternatieven voor een kerstboom. Je kunt ze met de meest uiteenlopende materialen maken zoals PVC buizen, mos, kerstslingers, een ladder en natuurlijk leuke kerstdecoratie. Deze alternatieven zijn vaak geschikt wanneer je niet genoeg ruimte hebt voor een echte kerstboom of wanneer je toe bent aan eens iets anders.

1. De PVC kerstboom

kerst blog (1)-min.png

Deze DIY kerstboom kun je geheel naar eigen smaak maken. Je maakt deze kerstboom door eerst PVC buizen van verschillende formaten in stukken te zagen. Hierna plak je deze vast op een stevige ondergrond zoals een houten plank. Je kunt optioneel ook een stam toevoegen door een stuk PVC buis doormidden te zagen. Hierna kun je de kerstboom versieren door leuke kerstballen en andere kerstdecoratie in de rondjes te leggen.

Bron: https://www.marthastewart.com/1042551/make-it-sparkle-make-it-your-own?slide=3388731

2. Kerst hangt in de lucht

 kerst blog (2)-min.png

Ben je op zoek naar een creatief idee voor een kerstboom maar wil je niet teveel nieuwe materialen hoeven te kopen? Dan is deze optie perfect voor jou. Je kunt deze kerstboom heel gemakkelijk maken met een aantal kledinghangers. Je hangt de hangers aan elkaar in de vorm van een kerstboom en kunt hier een mooi lichtsnoer doorheen weven en leuke kerstkaartjes, kerstballen en andere decoratie aan hangen. Tip: maak er een leuke adventskalender van door in elke envelop een verrassing te stoppen!

Bron: https://inspiratie.karwei.nl/diy/houten-adventskalender/

3. Less is more

kerst blog (3)-min.png

Wil je toch een beetje boom in huis halen? Dan is deze tak de perfecte keuze voor jou. Het neemt veel minder plek in als een echte kerstboom maar brengt dezelfde sfeer. Neem een mooie, grote tak en bind aan beide uiteinden een touw, hiermee kun je de tak gemakkelijk ophangen aan een lamp of muur. In de tak kun je de leukste kerstdecoratie naar jouw smaak hangen. Denk bijvoorbeeld aan kerstballen, hangers en kerstklokjes.

Bron: http://www.lonny.com/We're+Loving+These+Christmas+Tree+Alternatives/articles/5lBd90IHtlq/Glass+Act

4. Kerstcadeautjes piramide

kerst blog (4)-min.png

Houd jij ook zo van kerstcadeautjes? Dan wil je er het liefst natuurlijk de hele tijd naar kijken. Wanneer je je kerstcadeautjes een beetje op tijd hebt gekocht kun je er leuke kerstdecoratie van maken. Pak je cadeautjes mooi in, in verschillende doosjes en cadeaupapier en stapel ze op tot een mooie kerstboom. Zo wordt het verlangen naar de cadeautjes alleen maar groter! Daarnaast hoef je voor deze kerstboom niet eens extra materiaal in te slaan.

Bron: https://roomed.nl/5x-creatieve-manieren-om-je-kerstcadeautjes-uit-te-stallen/

5. Kerstdecoratie American style

kerst blog (5)-min.png

In Amerika is dit al lang een traditie, maar daarnaast zorgt het ook voor een gezellige kerstsfeer. Koop een mooi paar christmas stockings of ga zelf aan de slag en brei een paar sokken. Oorspronkelijk worden de kerstcadeautjes in deze sokken gedaan, maar ze zorgen ook voor leuke versiering. Tip: heb je een mooie trap in je woonkamer? Hang dan hier je sokken aan!

Bron: https://www.onsuttonplace.com/christmas-entry-decor-garland-stockings-berries/ 

Naast een kerstboom zijn kerstcadeautjes natuurlijk zeer belangrijk tijdens de feestdagen. Bekijk hier de beste aanbiedingen voor leuke kerstcadeaus.

Reactie(s)

Je hebt nog geen reactie gegeven.

Plaats een reactie

Posting comments after three months has been disabled.