5 Dagactiviteiten om je krokusvakantie mee op te vullen

Geplaatst 27-02-2019
Geschreven door Coen

Je vakantie is van start, je bent vrij en hebt zin om op pad te gaan samen met je gezin, vrienden of familie, alleen je weet niet waar naartoe? Maak je geen zorgen, Wij hebben voor jou deze 5 activiteiten samengesteld zodat jij er zeker van kunt zijn dat dit een vakantie wordt om niet snel te vergeten. Neem deze activiteiten door en ontdek waar jouw avontuur plaats zal vinden.

Copy of Untitled (65).jpg

1. Bezoek een van de vele Plopsa parken

Neem een kijkje in een van de vele Plopsa parken waar je werkelijk alles kunt beleven. Zo laat je jezelf bijvoorbeeld meesleuren door de ‘Wild River’ in Plopsaqua, of glij je in een rubberbootje langs het vulkanisch rotslandschap van de ‘Dino Splash’ in Plopsa Coo. Naast deze twee parken zul je nog vele andere geweldige ervaringen hebben in onder andere:

 • Plopsaland De Panne
 • Mayaland Indoor
 • Plopsa Indoor Hasselt
 • Plopsa Indoor Coevorden
 • Holiday Park Pfalz
 • Majaland Kownaty
 • Plopsa Theater

Je bent er zeker van dat jouw kinderen het heel de dag naar hun zin zullen hebben dankzij de variatie van de parken, en omdat er altijd speciale activiteiten voor ze in kaart zijn gebracht. Zo ontmoet je Maja de Bij in Majaland, of zoek je samen met Samson & Gert naar de uitgang van het JBC labyrint in Plopsa Coo.

Copy of Copy of Untitled (6)-min.jpg

2. Een wonderlijke beleving in het themapark Efteling Bosrijk

Bij themapark Efteling weet je zeker dat je een dag beleeft vol diversiteit. Naast de vele attracties, achtbanen en restaurants, hebben ze zelfs ook voorstellingen waar je van op zal kijken. Tijdens deze shows ontdek je hoe de legende van Raveleijn tot leven komt en bewonder je hoe honderden fonteinen dansen op muziek tijdens de indrukwekkende watershow Aquanura.

Naast deze fantastische shows is er natuurlijk geen gebrek aan attracties in het park. Het park telt namelijk maar liefst 34 attracties waaronder 8 achtbanen, zodat jij heel de dag kunt genieten van ongekende snelheden. Onder deze achtbanen vallen bijvoorbeeld: De Python, De Vliegende Hollander, en Joris en de Draak.

Een van de onderdelen die de Efteling bijzonder maakt zijn de sprookjes en bijzondere attracties. Tijdens deze attracties zul jij niet alleen onder de indruk zijn over hoe indrukwekkend deze attracties gemaakt zijn, ook zul jij ervan verstelt staan hoe ze het allemaal hebben verzonnen.

Kunnen jij, je vrienden, familie of gezin nou echt geen genoeg krijgen van de activiteiten in Efteling? Overnacht dan in het Efteling hotel, of in een van de andere bijzondere accommodaties. Door de verschillende themasuites hebben jij en jouw gezelschap het gevoel alsof je het sprookje zelf beleeft. Deze verschillende hotelkamers bevatten bijvoorbeeld de thema’s: de Sneeuwwitje Suite, Doornroosje Suite, Pardoes Suite, en nog vele anderen.

Beleef dit bijzondere park met je gezin, vrienden, of familie, en je bent er zeker van dat het een geweldige dag wordt.

3. Een dagje naar Center Parcs

Bij Center Parcs ben je meer dan welkom als dagbezoeker, dit houdt in dat je niet verplicht een accommodatie hoeft te boeken om een van de parken te betreden. Zo kun je alsnog genieten van alle activiteiten, restaurants, en de prachtige omgeving waarin de parken zich bevinden. Zo kun je bijvoorbeeld watersport beoefenen in Center Parcs De Vossemeren, of genieten van de natuur in vakantiepark Erperheide.

Center Parcs is een plek voor jong en oud. Zo kunnen kinderen tot 7 jaar genieten van activiteiten zoals: de kids klub, de kinderboerderij, kids safari, de speeltuin, de indoor speelhoek, en natuurlijk van Orry en zijn vrienden Rep, Woops en Bing die je overal in het park tegenkomt.

Voor kinderen tussen de 7 en 18  jaar zijn er natuurlijk weer andere activiteiten te beleven. Zij zullen het bijvoorbeeld geweldig vinden om gebruik te maken van vele waterattracties, outdoor sports, de bowlingbaan en nog vele andere activiteiten.

De activiteiten vanaf 18+ bevatten onder andere: archery, segway rijden, paintball en nog veel en veel meer. Op deze manier is Center Parcs er zeker van dat jij tijdens je dagje weg niet stil zal zitten. Wanneer het dagje uit erg gezellig wordt, kun je er natuurlijk altijd nog voor kiezen om last minute een accommodatie bij te boeken, mits deze beschikbaar zijn.

 Copy of Untitled (63).jpg

4. Ontdek de stad der liefde: Parijs

Heb jij altijd al eens willen ervaren hoe het nou daadwerkelijk is om samen met jouw geliefde, rond te lopen in Parijs? Dan is dit hét moment om daar werk van te maken. Zo reis je bijvoorbeeld met Thalys naar Parijs voor slechts € 29, waarna jij alles wat Parijs te bieden heeft, kunt gaan ontdekken. Ervaar bijvoorbeeld romantische momenten op het puntje van de Eiffeltoren, waar je samen kunt genieten van een prachtig uitzicht. Of bewonder kunst in het wereldberoemde museum het Louvre. Daarnaast is de Champs-Élysées natuurlijk niet te vergeten op het rijtje van bezienswaardigheden in Parijs, vooral omdat vrouwen hier vaak niet weg te slaan zijn dankzij de mooiste en meest exclusieve kledingmerken.

Naast al deze romantische activiteiten kun je hier natuurlijk ook naartoe om het attractiepark Disneyland Parijs te bezoeken, waar jij en jouw kinderen de dag van hun leven zullen hebben. Tijdens een dagje Disneyland kun je vele attracties beleven, jouw favoriete Disney helden ontmoeten, fantastische live shows bezoeken, en genieten van het eten in de beste restaurants. 

Voordelig naar Parijs kan dankzij de deals van NMBS. Zo ben reis je binnen 2 uur en 30 minuten tussen Brussel en Parijs vanaf € 19, zodat jij meer geld overhoudt om leuke activiteiten te beleven. 

5. Laat jezelf betoveren in Toverland

Wanneer je het bijzondere themapark van Toverland betreedt, zul je kennis maken met 6 verschillende werelden. Tot deze werelden behoren:

 • Land van Toos
 • Wunderwald
 • Ithaka
 • Magische Vallei
 • Avalon
 • Port Laguna

Binnen deze werelden bevinden zich vele attracties, shows en avontuur, die ervoor zullen zorgen dat jij geniet van een onbezorgd dagje in Toverland. Een van de vele attracties is bijvoorbeeld de Booster Bike. Op de Booster Bike heb je het gevoel alsof je op een echte motor zit waarbij je in volle vaart door de bochten van de achtbaan scheurt. Beleef deze bijzondere attractie en bezorg jezelf een adrenalinekick als nooit tevoren.

Zijn deze hoge snelheden niets voor jou? Wees gerust, naast deze wilde attracties zijn er vele andere activiteiten te beleven in het magische park. Zo kun je bijvoorbeeld door het waanzinnige doolhof, op een boottocht op zoek naar de bron van het eeuwige leven of een bezoek brengen aan een van de vele bijzondere shows.

Daarnaast is dit park voor kinderen een waar paradijs, zo kunnen ze bijvoorbeeld hun eigen vrachtwagen besturen in de attractie Truukjes, of door het magische toverhuis, een plek waar jonge tovenaars hun toverkracht ontdekken. Tip: Ook leuk om te bezoeken in de vorm van een kinderfeest.

Ga er een dagje tussenuit met je gezin, familie, of vrienden, en beleef de wonderen van Toverland.

reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie