Halloween Pretpark in België? Top 5 Halloween (Fright) Nights in 2019

Geplaatst 29-10-2019
Geschreven door Joyce

Wanneer is Halloween in België?

Halloween is een feestdag die altijd valt op 31 oktober. De griezeldag wordt vooral gevierd in de Engelstalige landen; Ierland, Verenigd Koninkrijk, Canada en natuurlijk de Verenigde Staten. Maar in steeds meer landen zoals België neemt de populariteit van Halloween toe.

 

Moordlustige zombies, angstaanjagende monsters en bloeddorstige vampieren, al deze griezelige wezens kom je tegen bij de enge Halloween Nights van de leukste pretparken in Nederland en België. Halloween mag dan wel een officiële feestdag in de Verenigde Staten zijn, de laatste jaren zijn er in Nederland en België ook steeds meer fans van deze feestdag te vinden.

Halloween

 In plaats van het 'trick or treating' wat in de VS gebruikelijk is zie je hier meer de decoratie en griezel feesten en evenementen terugkomen. Veel pretparken hebben ook deze hype opgepikt en organiseren nu de leukste en engste Halloween Nights waarbij ze hun bezoekers de stuipen op het lijf jagen. Wil jij ook wel eens zo’n griezelavond meemaken? Wij hebben de beste Halloween evenementen voor je op een rijtje gezet:

Walibi - Halloween Fright Nights

Walibi Holland organiseert de super enge Halloween Fright Nights! Walibi pakt het groots en griezelig aan met wel 7 scare zones en 4 haunted houses. Je komt hier oog in oog te staan met de meest angstaanjagende demonen, monsters en enge Eddie. Heel oktober kun je op vrijdagen, zaterdagen en zondagen griezelen in het park. Durf jij het aan? Koop je tickets hier met korting. 

Bellewaerde - Halloween Fiësta Mortal

Dit jaar begint vanaf 14 oktober het Fiësta Mortal bij Bellewaerde. Hierbij brengt Don Eduardo de los Muertos een bezoekje aan het park samen met zijn monsters, zombies, killer dokters en krankzinnige heksen. Tijdens de Mortal Nocturnes kun je nog genieten van prachtig vuurwerk, tenzij je natuurlijk door een moordlustige zombie bent meegenomen. Bestel hier je kaartje met korting.

Bobbejaanland - Halloween, the fear is real

Nog niet eerder zag je zo’n groot griezel evenement! In de vijf haunted houses zoals The Doll Factory en Sonar komen de engste wezens achter je aan. Maar ook daarbuiten ben je niet veilig want Bobbejaanland heeft ook nog drie scare zones, twee shows en vier nocturnes. Bij Bobbejaanland kunnen ook de kleinsten van de familie mee want ze hebben een speciaal programma voor kinderen. Zo kun je griezelen met het hele gezin! Bestel je tickets hier met korting.

 Untitled design (5).jpg

Toverland - Halloween Nights

Met drie nieuwe scare zones staat de teller dit jaar op maar liefst 8 scare zones bij Toverland! Net wanneer je denkt dat je veilig bent, zullen de engste monsters toeslaan. Probeer je door enge zones zoals Villa Phobia, DesTroy en de Labyrinth of Hell te slaan. Van deze enge wezens zul je 's nachts vast en zeker geen oog meer dicht doen. Je kunt hier je tickets bestellen met korting.

Avonturenpark Hellendoorn - Heksendoorn

In de maand oktober verandert Hellendoorn in Heksendoorn en nemen de heksen het park over. Heksendoorn is helemaal in Halloween stijl aangekleed met pompoenen, bezems en meer. Met het Horror Hotel en de griezel shows is er genoeg engs te beleven in het park en ook hier is de hele familie welkom! 

Ben jij al klaar voor Halloween? Voor de meeste Halloween Nights kun je nu al kaarten bemachtigen, dus wacht niet langer en maak je klaar voor de engste Halloween ooit! 

Untitled design (6).jpg

Tip #1: Bereid je voor en maak zelf Halloween snacks

Wat is er nou leuker dan het maken van je eigen eten tijdens Halloween. De mogelijkheden zijn ongekend en het hoeft helemaal niet duur te zijn of veel tijd te kosten. Zie hieronder een aantal voorbeelden van creatieve en makkelijke voorbeelden om je avond onvergetelijk lekker te maken!

blog final halloween.png

Tip 2: Kom in de stemming en kijk een Halloween film

Ben jij een echte horror junkie of duik je onder de dekens bij het kijken van een enge film? Als je lekker gegeten hebt en zin hebt om even op de bank neer te ploffen dan is het natuurlijk leuk om een goede horrorfilm te kijken. We hebben de beste 10 Halloween films voor je op een rijtje gezet. Een combinatie van klassiekers en nieuwere films zodat er zeker wel iets tussen zit dat jou de kast op jaagt. Met de volgende films weet je zeker dat je voorlopig nog wel wakker blijft:

  • Get Out (2017)
  • It (2017)
  • It comes at Night (2017)
  • Mother! (2017)
  • Halloweentown (1998)
  • Hocus Pocus (1993)
  • The Nightmare Before Christmas (1993)
  • Raw (2016)
  • The Sixth Sense (1999)
  • The Addams Family (1991)

Reactie(s)

Je hebt nog geen reactie gegeven.

Plaats een reactie