Refurbished iPhone of goedkope iPhone met abonnement

Geplaatst 07-10-2021
Geschreven door Dennis

Ben jij toe aan een nieuwe iPhone, maar wil je niet de hoofdprijs betalen? In dit artikel laten we je zien hoe jij goedkoop aan een iPhone komt. 


Heb je bijvoorbeeld wel eens een refurbished iPhone overwogen? En wat zijn de voor- en nadelen van een goedkope iPhone met abonnement? Lees verder en ontdek wat bij jou past.

Wat is een refurbished iPhone?

Een refurbished iPhone is een iPhone die een tweede leven heeft gekregen. Het is een gebruikt toestel dat een kwaliteitscontrole heeft gekregen en is opgeknapt. Als nieuw dus, maar met een gebruiksverleden en daarom een stuk goedkoper dan een gloednieuw exemplaar.

Behalve een voordelige, maar je met refurbished ook een duurzame keuze. Het is immers een vorm van recyclen: in plaats van nog meer telefoons in omloop te brengen gebruik je er een die al geproduceerd was en anders op de afvalhoop terecht was gekomen.

 

De voor- en nadelen

Met een refurbished iPhone heb je dus heel voordelig een toestel dat als nieuw aandoet. Refurbished is namelijk niet hetzelfde als tweedehands, al wordt dat vaak gedacht. 

Een tweedehands iPhone wordt door de vorige eigenaar aangeboden via Bol.com of een online marktplaats. Een refurbished toestel ondergaat een strenge kwaliteitscontrole op alle belangrijke onderdelen. Waar nodig wordt iets gerepareerd of vervangen. Ook wordt alle opgeslagen data verwijderd en wordt de iOS opnieuw geïnstalleerd: een frisse start dus.

Tegelijkertijd loop je daarmee ook tegen een belangrijk nadeel van een refurbished iPhone. Je bent namelijk erg afhankelijk van het bedrijf dat de refurbishing uitvoert. De garantie is vaak korter dan bij een splinternieuwe telefoon en de levensduur van een opgelapt toestel is onzeker. Let dus goed op de garantietermijn wanneer je kiest voor refurbished.

Daarnaast bestaat er natuurlijk het risico dat het bedrijf sjoemelt met de onderdelen of de reparatie om kosten te besparen. Het is dus aan te raden altijd voor een erkende en betrouwbare aanbieder van refurbished iPhones te kiezen. 

 

Waar koop je een refurbished iPhone?

Een refurbished iPhone kopen doe je dus het beste bij een betrouwbare aanbieder. Wij selecteerden de belangrijkste leveranciers voor je.

 • Refurbished.be
 • Centralpoint
 • Refurbished Apple Store (van Apple zelf)
 • Forza
 • iUsed
 • Microforce
 • Leapp
 • iRepairshop

 

En ook op Bol.com vind een grote selectie refurbished Apple producten, onder andere van de aanbieders hierboven.

Meer dan voldoende keus dus, maar misschien is zo’n tweede leven iPhone toch niets voor jou? Ga jij toch liever voor gloednieuw dan voor refurbished, dan past een abonnement met gratis iPhone misschien beter bij je.

 

Goedkope iPhone met abonnement

Heel veel mensen kiezen voor een telefoonabonnement met gratis telefoon. Je betaalt dan niet in één keer een groot bedrag voor je nieuwe telefoon, maar sluit een abonnement af voor een vaste periode.

Die telefoon is natuurlijk niet echt gratis. De prijs van het toestel zit als het ware verwerkt in de abonnementskosten die je iedere maand betaalt.

Ook zijn er constructies waarbij je bij de start van je abonnement wel een gedeelte van het toestel betaalt. Daardoor zijn je maandelijkse kosten vaak wat lager. Je hebt dan geen gratis, maar een goedkope iPhone met abonnement. 

Hieronder bespreken we kort de voor- en nadelen van een abonnement met gratis telefoon. 

 

De voor- en nadelen

Een belangrijk voordeel is dus dat je een dure telefoon kunt gebruiken, zonder daar direct een grote investering voor te doen. Maar zoals gezegd is die iPhone natuurlijk niet écht gratis. Doordat je een abonnement voor meerdere jaren aangaat, betaal je in feite elke maand een stukje van de telefoon.

Wat veel mensen niet weten, is dat je daardoor een CKP registratie krijgt. Tenminste, wanneer het toestel dat je “gratis” bij je abonnement krijgt meer dan €250,- waard is. En dat is bij een nieuwe iPhone natuurlijk al snel het geval.

Het toestel wordt namelijk gezien als een krediet waar je elke maand een stukje van afbetaalt. Dat is dus zeker iets om rekening mee te houden wanneer je kiest voor een abonnement om goedkoop een iPhone te kunnen gebruiken.

 

Waar sluit je een abonnement met gratis iPhone af?

Voor een gratis of goedkope iPhone met abonnement kun je bij verschillende aanbieders terecht. Dit zijn onze favoriete aanbieders:

 

Zoals je kunt zien bieden deze webshops vaak twee opties. Je kunt ervoor kiezen de smartphone te bestellen en direct af te rekenen, of ook een abonnement af te sluiten. Vaak betaal je dan nog wel wat startkosten, maar heb je toch een zeer goedkope iPhone met je abonnement.

 

Tips voor het scoren van een goedkope iPhone met abonnement

Wat voor jou het beste abonnement - en dus de beste deal - is, hangt natuurlijk helemaal af van jouw wensen en behoeftes.

Wil je bijvoorbeeld koste wat kost de allernieuwste iPhone, of is een wat ouder model ook prima? Wat zijn je eisen van je abonnement? Hoeveel belminuten en data gebruik jij per maand?

De beste manier om aan jouw goedkoopste iPhone met abonnement te komen, is door de verschillende aanbieders te vergelijken op jouw wensen. Doordat er zo veel aanbieders op de markt zijn is er altijd wel een deal te vinden die perfect op jouw behoefte aansluit.

 

Houd acties in de gaten

Daarnaast loont het de moeite om speciale acties van elektronicawinkels in de gaten te houden. Zo zijn er rondom black friday natuurlijk altijd geweldige aanbiedingen beschikbaar. Deze webshops zijn het bezoeken dan in ieder geval meer dan waard:

 

Maar, ook in de rest van het jaar vind je hier geregeld scherpe deals. Van korting op de BTW tot speciale acties aan het einde van de zomervakantie: het scheelt al snel tientallen euro’s. 

Voordat je een nieuwe telefoon met abonnement aanschaft, loont het de moeite om te onderzoeken of één van de elektronica giganten hierboven een actie op de planning heeft.

 

Wat is het goedkoopste iPhone abonnement met gratis toestel?

Het goedkoopste iPhone abonnement met gratis toestel verandert voortdurend. Dat heeft natuurlijk te maken met de voortdurende prijzenoorlog tussen aanbieders, maar ook met de speciale acties en stunts waar we het hierboven over hadden. 

Daarnaast hangt ook dit af van jouw mobiel gebruik. Wat voor jou de beste deal is, zijn voor iemand anders misschien te weinig mb’s waardoor diegene elke maand over zijn bundel heen gaat.

Maar als je de informatie uit dit artikel volgt, dan vind je gegarandeerd de beste deal. We sluiten af met een paar praktische tips om je verder op weg te helpen.

 1. Zorg dat je voor jezelf duidelijk hebt wat je nodig hebt aan belminuten, mb’s en toestel. Op die manier kun je makkelijker de verleiding weerstaan van extra bundels die tijdelijk gratis zijn, maar waardoor je uiteindelijk alleen maar betaalt voor wat je niet gebruikt. 

 2. Kijk of je een goedkoop abonnement misschien kunt combineren met een refurbished iPhone. Die acties vind je soms bij de telecom en refurbished aanbieders uit dit artikel. Op die manier combineer je in feite het beste van twee werelden. Wanneer een refurbished toestel voor jou prima is, dan vind je hiermee doorgaans met afstand het goedkoopste iPhone abonnement. 

 3. Bereken de verschillen tussen het toestel direct betalen of verspreid over de termijnen van je abonnement. Het toestel gratis krijgen kan een geweldige deal lijken, maar misschien ben je aan het einde van de rit wel veel duurder uit.

Bewapend met deze tips en een kritische, vergelijkende blik ga jij ongetwijfeld die goedkope iPhone - met of zonder abonnement - vinden die al jouw smartphone wensen vervult.

Reactie(s)

Je hebt nog geen reactie gegeven.

Plaats een reactie