Solden in Nederland 2024 ▷ Naar Maastricht, Roermond of Breda?

Geplaatst 03-03-2024
Geschreven door Joyce

 

Wanneer is de solden 2024 in Nederland?

In tegenstelling tot België is er in Nederland geen vaste periode waarin winkels uitverkoop hebben. In Nederland is dit het hele jaar door mogelijk. Je ziet dan ook vele verschillende termen voor deze periodes, zoals uitverkoop, sale, opruiming en seizoensuitverkoop. Maar hoe kun je in Nederland dan toch van de solden voordelen profiteren? Lees het hier!

 

Bekijk hier alvast ons online overzicht van solden koopjes;

 1. Populairste online solden
 2. Mode & Accessoires solden
 3. Schoenen solden
 4. Electronica solden
 5. Huis & Tuin solden
 6. Gezondheid & Verzorging solden

 

De top 5 zomersolden van dit moment op solden.be:

Exclusieve kortingscode adidas: 30% korting op een selectie producten + 20% extra op de outlet
Exclusieve Smartphonehoesjes kortingscode: geniet nu van 5% vermindering
Boek deze zomer een verblijf bij Plopsa Hotel voor €87,50
Korting Center Parcs: je bespaart 20% tijdens de solden
Exclusieve Emma Matras kortingscode: 50% + 5% extra vermindering

 

solden in nederland.png

 

Solden Nederland

In België zijn er elk jaar twee soldenperiodes: in januari en juli. De wintersolden gaat dit jaar door van 3 januari t/m 31 januari 2024 en de zomersolden van 1 juli t/m 31 juli 2024. Het is wettelijk vastgesteld dat winkels alleen in deze twee periodes uitverkoop mogen hebben. Zo hebben alle winkels gelijke kans om hun oude collecties met korting te verkopen. 

Maar ook wanneer je in Nederland woont kun je profiteren van vele kortingen, in eigen land of in buurland België. In Nederland kun je namelijk het hele jaar door profiteren van kortingen, hoewel ook vele winkels zich aan ongeveer dezelfde uitverkoop periodes houden. Zo zie je dat in december en januari vaak de wintersale plaats vindt en in juni en juli de zomersale. Ook doen veel winkels aan opheffingsuitverkoop wanneer de winkel wordt gesloten of hebben ze speciale aanbiedingen tijdens Black Friday, Cyber Week of Glamour Day.

Een andere mogelijkheid is om een dag te gaan winkelen in buurland België. Wanneer dit te ver is om op en neer te reizen, is het ook een goed excuus voor een gezellig weekendje weg. Belgische steden zijn namelijk erg gezellig en zitten vaak vol leuke pleintjes, restaurantjes en barretjes.


Solden in Maastricht

solden in nederland (1).png

Maastricht is een van de beste steden in Nederland om te winkelen. Het winkelgebied in deze gezellig stad is erg compact, waardoor veel winkels dicht bij elkaar liggen. Je kunt in Maastricht bijna altijd 7 dagen in de week winkelen door de vele koopzondagen.

Ook in Maastricht vindt de wintersolden meestal plaats in december en januari en kun je in juni en juli van de zomersolden genieten. Wanneer je een andere periode in het jaar van kortingen wilt genieten kan dat ook, bijvoorbeeld tijdens Black Friday en Cyber Week of tijdens seizoensuitverkopen. Wanneer je van de Belgische solden wilt profiteren is Luik/Liège een goede optie om heen te gaan. Deze stad bereik je in minder dan 30 minuten vanaf Maastricht.

De beste winkelgebieden van Maastricht zijn:

 • Wyck: in deze buurt dichtbij het station kun je vele leuke boutiekjes vinden. De Stationsstraat en Rechtstraat zijn de places to be wanneer je deze winkels wilt vinden.
 • Het Jekerkwartier: struin door de leuke straatjes en bezoek een aantal van de vele fashion en ambachtelijke winkels. Je kunt hier ook vele horeca gelegenheden vinden.
 • Centrum Maastricht: op en rondom de Grote Straat vindt je vele commerciële modeketens. Deze straat zou je dan ook kunnen vergelijken met de Kalverstraat in Amsterdam.
 • Het Stokstraatkwartier: in deze buurt kun je vele high fashion winkels vinden die een duurder prijskaartje hebben.

In Maastricht zul je je zeker vermaken. Naast winkels kun je hier namelijk ook vele leuke pleintjes, restaurantjes en barretjes vinden. Geniet van het zonnetje op het Vrijthof of bestel een heerlijk biertje bij een van de barretjes op de Grote Markt.

Winkelroute in Maastricht

 Ga jij een dagje naar Maastricht? Dan is dit de perfecte winkelroute! Vanuit Maastricht Centraal Station loop je zo de stad in waar je een bezoek kunt brengen aan het Stokstraatkwartier, de Grote Straat en je de dag kunt afsluiten met een heerlijk drankje of diner op het Vrijthof. 

 1. Volg de Stationsstraat naar de Sint Servaasbrug
 2. Sla linksaf richting Vissersmaas en steek de straat over om de Houtmaas te vervolgen richting het Stokstraatkwartier
 3. Wanneer je hier klaar bent met winkelen neem je de Houtmaas straat terug en sla je linksaf op Het Bat
 4. Sla nogmaals linksaf om op Maastrichter Smedenstraat te geraken
 5. Vervolg deze straat tot je rechtsaf kunt slaan op Kersenmarkt
 6. Deze straat zal vanzelf overlopen in de Kleine Straat, sla daarna linksaf en shop op de Grote Straat
 7. Aan het eind van de Grote Straat vind je het Vrijthof.


Solden in Roermond

solden in nederland (2).png

Wanneer je wilt winkelen, is Roermond een van de beste steden waar je heen kunt gaan. Naast het normale stadscentrum vol winkels heb je hier namelijk ook het Designer Outlet. Hier kun je vele grote modemerken vinden zoals Timberland, Hugo Boss, Gucci en Nike. Deze winkels hebben vaak een wat oudere collectie maar daarentegen wel met hoge kortingen.

Een groot voordeel van het Designer Outlet is dat je bekende, duurdere merken voor een lage prijs kunt scoren. De outlet heeft maar liefst 185 winkels en 25 restaurants. Je kunt je hier zeker dus een hele dag vermaken. Het Designer Outlet is dagelijks van 9:00 tot 21:00 open met een enkele uitzondering. Zo kun je altijd van solden profiteren. Wanneer je de outlet even zat bent, ben je ook op steenworp afstand van het centrum van Roermond. Hier kun je ook een gezellig terrasje pakken of heerlijk uiteten na een dagje shoppen.

In Roermond kun je in het Designer Outlet dus het hele jaar door profiteren van solden prijzen. Wanneer je van de solden periode in België wilt genieten, is de stad Maasmechelen de beste optie. Deze stad is maar een half uurtje verwijdert van Roermond en heeft ook een leuk winkelcentrum. In Maasmechelen heb je ook een outlet centrum van gelijke soort als de Designer Outlet. Deze heet Maasmechelen Village. 

Hoe bereik je de Designer Outlet in Roermond?

 Bij de Designer Outlet in Roermond kun je het gehele jaar door genieten van solden prijzen. Met deze route bereik je heel gemakkelijk vanuit Roermond Station het Designer Outlet.

 1. Volg vanuit het station het Stationsplein richting de Veldstraat, welke over zal lopen in de Dionysiusstraat
 2. Blijf deze straat vervolgen tot je bij een T-splitsing komt waar je linksaf op de Swalmerstraat gaat
 3. Sla hier rechtsaf op de Sint Jansstraat en vervolg deze straat tot je met een tunnel onder de Wilhelminasingel door kan lopen
 4. Geniet van een dag winkelen in de Designer Outlet Roermond


Solden in Breda

solden in nederland (3).png

Breda is een stad vol Brabantse gezelligheid. In het gezellig centrum kun je perfect terecht voor een dagje shoppen. In december en januari kun je bij veel winkels profiteren van wintersale en in juni en juli van de zomersale. Ook tijdens Black Friday en Cyber Week hebben vele winkels hoge kortingen.

De beste winkelgebieden in Breda:

 • Ginnekenstraat: dit is de hoofdwinkelstraat en zit vol met bekende winkelketens.
 • Veemarktstraat: hier vind je vele speciaalzaken en ook leuke barretjes en cafeetjes.
 • Halstraat: dit is een van de oudste winkelstraten van Breda en zit vol met leuke winkeltjes.
 • Tolbrugstraat: hier vind je meer exclusieve winkeltjes.
 • De Barones: in dit overdekte winkelcentrum kun je vele bekende winkels vinden.

Vanuit Breda bereik je razendsnel de Belgische stad Antwerpen. Wanneer je zeker wilt zijn van hoge kortingen in de sale is deze stad bij onze buren de beste optie. Antwerpen staat bekend als winkelstad en wanneer je Antwerpen te ver vindt, is dit ook een geweldige stad voor een weekendje weg.

Winkelroute in Breda

Ga jij binnenkort een dagje winkelen in Breda? Wanneer je met de trein gaat, kun je heel gemakkelijk de winkelstraten bereiken en genieten van een shopdagje. Via deze route bereik je zo Ginnekenstraat met de bekendste winkels:

 1. Verlaat het station via de Menno van Coehoornstraat en sla rechtsaf richting de Delpratsingel
 2. Sla linksaf richting John F. Kennedylaan en steek het water over
 3. Vervolg deze weg tot hij overgaat in de Vlaszak straat
 4. Wanneer je bij een T-splitsing komt, sla dan rechtsaf op de Oude Vest straat
 5. Deze straat loopt over in de Houtmarkt
 6. Sla linksaf en shop in de leukste winkels op de Ginnekenstraat 


Online Solden 

Wanneer je in Nederland niet kunt slagen in de winkels is het ook een mogelijkheid om online te shoppen. Zo kun je genieten van een groot assortiment, met een grotere kans dat jouw maat nog op voorraad is, én vaak hogere kortingen. Wil jij mee kunnen genieten van de online solden aanbiedingen van België? Bekijk dan ons overzicht.


Meer weten over de Solden bij onze zuiderburen?

 1. Solden in Antwerpen
 2. Solden in Brussel
 3. Solden in Gent 

 

Reactie(s)

Je hebt nog geen reactie gegeven.

Plaats een reactie