Solden in Nederland

Geplaatst 04-01-2018
Geschreven door Joyce

In tegenstelling tot België is er in Nederland geen vaste periode waarin winkels uitverkoop hebben. In Nederland is dit het hele jaar door mogelijk. Je ziet dan ook vele verschillende termen voor deze periodes, zoals uitverkoop, sale, opruiming en seizoensuitverkoop. Maar hoe kun je in Nederland dan toch van de solden voordelen profiteren? Lees het hier!

 

solden in nederland.png

In België zijn er elk jaar twee soldenperiodes: in januari en juli. De wintersolden van 2018 loopt van 3 januari t/m 31 januari en de zomersolden 2018 loopt van 30 juni t/m 31 juli. Het is wettelijk vastgesteld dat winkels alleen in deze twee periodes uitverkoop mogen hebben. Zo hebben alle winkels gelijke kans om hun oude collecties met korting te verkopen.

Maar ook wanneer je in Nederland woont kun je profiteren van vele kortingen, in eigen land of in buurland België. In Nederland kun je namelijk het hele jaar door profiteren van kortingen, hoewel ook vele winkels zich aan ongeveer dezelfde uitverkoop periodes houden. Zo zie je dat in december en januari vaak de wintersale plaats vindt en in juni en juli de zomersale. Ook doen veel winkels aan opheffingsuitverkoop wanneer de winkel wordt gesloten of hebben ze speciale aanbiedingen tijdens Black Friday, Cyber Week of Glamour Day.

Een andere mogelijkheid is om een dag te gaan winkelen in buurland België. Wanneer dit te ver is om op en neer te reizen, is het ook een goed excuus voor een gezellig weekendje weg. Belgische steden zijn namelijk erg gezellig en zitten vaak vol leuke pleintjes, restaurantjes en barretjes.

Solden in Maastricht

solden in nederland (1).png

Maastricht is een van de beste steden in Nederland om te winkelen. Het winkelgebied in deze gezellig stad is erg compact, waardoor veel winkels dicht bij elkaar liggen. Je kunt in Maastricht bijna altijd 7 dagen in de week winkelen door de vele koopzondagen.

Ook in Maastricht vindt de wintersolden meestal plaats in december en januari en kun je in juni en juli van de zomersolden genieten. Wanneer je een andere periode in het jaar van kortingen wilt genieten kan dat ook, bijvoorbeeld tijdens Black Friday en Cyber Week of tijdens seizoensuitverkopen. Wanneer je van de Belgische solden wilt profiteren is Luik/Liège een goede optie om heen te gaan. Deze stad bereik je in minder dan 30 minuten vanaf Maastricht.

De beste winkelgebieden van Maastricht zijn:

  • Wyck: in deze buurt dichtbij het station kun je vele leuke boutiekjes vinden. De Stationsstraat en Rechtstraat zijn de places to be wanneer je deze winkels wilt vinden.
  • Het Jekerkwartier: struin door de leuke straatjes en bezoek een aantal van de vele fashion en ambachtelijke winkels. Je kunt hier ook vele horeca gelegenheden vinden.
  • Centrum Maastricht: op en rondom de Grote Straat vindt je vele commerciële modeketens. Deze straat zou je dan ook kunnen vergelijken met de Kalverstraat in Amsterdam.
  • Het Stokstraatkwartier: in deze buurt kun je vele high fashion winkels vinden die een duurder prijskaartje hebben.

In Maastricht zul je je zeker vermaken. Naast winkels kun je hier namelijk ook vele leuke pleintjes, restaurantjes en barretjes vinden. Geniet van het zonnetje op het Vrijthof of bestel een heerlijk biertje bij een van de barretjes op de Grote Markt.

Solden in Roermond

solden in nederland (2).png

Wanneer je wilt winkelen, is Roermond een van de beste steden waar je heen kunt gaan. Naast het normale stadscentrum vol winkels heb je hier namelijk ook het Designer Outlet. Hier kun je vele grote modemerken vinden zoals Timberland, Hugo Boss, Gucci en Nike. Deze winkels hebben vaak een wat oudere collectie maar daarentegen wel met hoge kortingen.

Een groot voordeel van het Designer Outlet is dat je bekende, duurdere merken voor een lage prijs kunt scoren. De outlet heeft maar liefst 185 winkels en 25 restaurants. Je kunt je hier zeker dus een hele dag vermaken. Het Designer Outlet is dagelijks van 9:00 tot 21:00 open met een enkele uitzondering. Zo kun je altijd van solden profiteren. Wanneer je de outlet even zat bent, ben je ook op steenworp afstand van het centrum van Roermond. Hier kun je ook een gezellig terrasje pakken of heerlijk uiteten na een dagje shoppen.

In Roermond kun je in het Designer Outlet dus het hele jaar door profiteren van solden prijzen. Wanneer je van de solden periode in België wilt genieten, is de stad Maasmechelen de beste optie. Deze stad is maar een half uurtje verwijdert van Roermond en heeft ook een leuk winkelcentrum. In Maasmechelen heb je ook een outlet centrum van gelijke soort als de Designer Outlet. Deze heet Maasmechelen Village.

Solden in Breda

solden in nederland (3).png

Breda is een stad vol Brabantse gezelligheid. In het gezellig centrum kun je perfect terecht voor een dagje shoppen. In december en januari kun je bij veel winkels profiteren van wintersale en in juni en juli van de zomersale. Ook tijdens Black Friday en Cyber Week hebben vele winkels hoge kortingen.

De beste winkelgebieden in Breda:

  • Ginnekenstraat: dit is de hoofdwinkelstraat en zit vol met bekende winkelketens.
  • Veemarktstraat: hier vind je vele speciaalzaken en ook leuke barretjes en cafeetjes.
  • Halstraat: dit is een van de oudste winkelstraten van Breda en zit vol met leuke winkeltjes.
  • Tolbrugstraat: hier vind je meer exclusieve winkeltjes.
  • De Barones: in dit overdekte winkelcentrum kun je vele bekende winkels vinden.

Vanuit Breda bereik je razendsnel de Belgische stad Antwerpen. Wanneer je zeker wilt zijn van hoge kortingen in de sale is deze stad bij onze buren de beste optie. Antwerpen staat bekend als winkelstad en wanneer je Antwerpen te ver vindt, is dit ook een geweldige stad voor een weekendje weg.

reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie