×

Solden in Antwerpen

De solden is een hele happening in Antwerpen. Twee keer per jaar kunnen de koopgrage consumenten op koopjesjacht met extreem hoge kortingen. De mooiste items gaan tijdens de solden weken voor een spotprijs weg. En welke consument droomt daar nou niet van?

Wat is solden?

De solden is de officiële koopjesperiode in België. Twee keer per jaar, in de winter en zomer, bieden winkels producten tegen een goedkopere prijs aan vanwege het nieuwe seizoen. Er is tijdens de solden geen sprake van oneindige lage kortingen, maar de Belgen komen meteen met knal kortingen die kunnen oplopen tot maar liefst 70 (!) procent. Ook online kan je kleding met enorme kortingen scoren, bijvoorbeeld bij Zalando, La Redoute en Spartoo

In totaal duurt de solden een maand lang. Dat betekent vier weken lang drukte in de winkelstraten, rommel in de winkels en urenlange wachtrijen voor de paskamers en kassa’s. Maar dan heb je ook wat.

Zomersolden Antwerpen 2013

De Zomersolden waren afgelopen zomer weer een groot succes. De zomersolden vindt normaal gesproken van 1 juli tot en met 31 juli plaats, maar dit jaar kon je al op 30 juni terecht in de winkels voor sale artikelen. Aan het begin van de koopjesperiode vind je de beste items, dus iedereen probeerde er op tijd bij te zijn!

Wintersolden Antwerpen 2014

Op 3 januari 2014 beginnen de Wintersolden in Antwerpen weer. Deze wintersolden zal vervolgens tot 30 januari duren. Aan het begin van de wintersolden zijn de mooiste producten te vinden, tegen het einde van de wintersolden krijg je de hoogste korting. Heel januari pret met de Solden dus!

Winkelen Antwerpen de Meir

De stad Antwerpen staat bekend als een stad waar je superleuk kunt winkelen. Het is een stad met veel historie en diversiteit en de verschillende winkelcentrums liggen vlak bij elkaar. De Meir is perfect voor de consument die houdt van wat meer gangbare kleding. Het is een van de belangrijkste winkelstraten in Antwerpen. Winkels die je hier kunt vinden zijn winkels zoals: H&M, Zara, Forever21 en New Look. De meeste winkels hanteren een openingstijd van 10:00 tot 18:00 uur. Deze tijden gelden voor maandag tot en met zaterdag. De winkels in Antwerpen zijn vrijwel allemaal op zondag gesloten.

Solden tips

1. Trek comfortabele kleding aan die je snel aan en uit kunt trekken en waarin je je makkelijk kunt bewegen.

2. Hetzelfde geldt voor schoenen. Draag schoenen die lekker zitten en waar je makkelijk heel de dag op rond kan lopen.

3. Draag geen overbodige accessoires;

4. Zorg voor een grote tas.

Wettelijke bepalingen en de Sperperiode

In België is de wetgeving op het gebied van uitverkoop streng. Er zijn vaste data waarop de uitverkoop plaats mag vinden en voor dat de solden van start gaat, is er een sperperiode van anderhalve maand. In deze periode is het verboden om prijsvermindering aan te kondigen of te suggereren.

Meer weten over de Solden?

Wil je meer weten over de Solden in andere steden? Lees dan ook ons artikel over de Solden in Brussel

Solden.be - Algemene voorwaarden - Cookies - Disclaimer - Over ons - Pers - Contact -