8 Alternatieve activiteiten voor je weekendje Brussel

Geplaatst 08-02-2021
Geschreven door Joyce

Je hebt zeker en vast al eens onze hoofdstad bezocht. Dan bekijk je natuurlijk de vaste bezienswaardigheden zoals Manneke Pis en het Koninklijk paleis. Brussel heeft daarnaast nog veel meer te bieden zoals veel cultuur en leuke cafeetjes. Bekijk hier onze tips voor een weekend Brussel.

Ben je in januari of juli in Brussel? Geniet dan ook van de Solden in Brussel.

blog brussel-min.png

8 Tips voor een weekendje Brussel:

1. Striphelden tour

Veel bekende stripfiguren zijn tot leven geroepen door Belgische auteurs. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Smurfen, Kuifje en Lucky Luke. In Brussel kun je als het ware een openluchtmuseum aan striptekeningen vinden. Door de gehele stad kun je meer dan 30 muurschilderingen vinden van al je favoriete striphelden. Dit is een perfecte wandeling, waarbij je ook nog eens veel van de stad kunt zien.

blog brussel3-min.png

2. Lunchen of dineren bij La Quincallerie

Wil je ergens een lekker hapje eten maar niet in een standaard restaurant eindigen? Maak dan een reservering bij La Quincallerie. Dit is een restaurant in een voormalige ijzerwarenhandel in de Rue du Page. Vele elementen van de ijzerwarenhandel zijn nog steeds terug te zien in het pand. Daarnaast kun je van heerlijk eten genieten waarbij het restaurant bekend staat om zijn kaart vol zeevruchten en oesters. Ook voor een lekkere lunch kun je bij La Quincallerie terecht. 

3. Voor een afzakkertje ga je naar het Delirium cafe

Bij het Delirium café kun je maar liefst 2004 bieren verkrijgen. Dit is het Guinnes World Record! Wanneer je aan België denkt, denk je natuurlijk aan de heerlijke bieren die hier vandaan komen. Voor elke bierliefhebber is er wel een biertje die je nog niet eerder hebt geproefd en natuurlijk kun je ook al je favorieten terugvinden. Ook kun je bij het Delirium café regelmatig van live muziek genieten die de sfeer helemaal af maakt.

4. Vind rust in de Botanische tuinen

De Botanische tuinen van Brussel zijn een beetje de under-dog van Brussel. De tuinen zijn prachtig en zeker een bezoekje waard, maar worden toch vaak overgeslagen bij een bezoek aan de hoofdstad. De Botanische tuinen zijn wel 6 hectare groot met een kruidentuin, 52 beelden en werd in 1829 officieel geopend. Bekijk de verschillende stijlen van de tuin en kom er heerlijk tot rust in de drukke stad.

botanische tuinen brussel-min.png

 

5. Voor een drankje ga je naar het St. Goriksplein

Het Sint Goriksplein kun je niet missen bij een bezoek aan Brussel. Hier vind je vele leuke cafeetjes en restaurants voor een gezellige avond. Een van onze favorieten hier is het café Gecko. Dit is een cocktailbar waar je zeker een leuke avond zult hebben. Als je geen zin hebt in een cocktail kun je ook hier een aantal speciaalbiertjes bestellen met bijbehorende hapjes.

6. Maison antoine heeft de beste frites!

Wanneer je in Brussel bent, wil je natuurlijk ook de lekkerste frites kunnen bestellen. Maison Antoine is the place to be voor de lekkerste frites en snacks om je vingers bij op te eten. Zo kun je ook even bijkomen na dat vele wandelen door de stad.

7. Kijk rond bij de vele marktjes

In Brussel kun je ook vele leuke tweedehands en vintage marktjes vinden. Zo kun je bij de Jean Volderslaan op zaterdag een grote markt vinden en ook bij het Vossenplein zijn vele kraampjes te bekijken. Daarnaast vind je bij deze marktjes in de buurt ook vele leuke koffietentjes waar je lekker kunt lunchen of ontbijten. Bij Grote Zavel kun je een leuke antiekmarkt vinden met voorwerpen van minstens 30 jaar oud.

8. Bezoek een van de vele evenementen

Bijna elk weekend wordt er wel iets georganiseerd in de stad. Deze evenementen zijn leuk om mee te maken en geven je het gevoel dat je echt bij de stad hoort. Bezoek bijvoorbeeld het Brussels Summer Festival, het Bloementapijt, Zuidfoor of de Ommegang. Tijdens deze evenementen komt de stad helemaal tot leven en kun je van leuke activiteiten genieten.

Reactie(s)

Je hebt nog geen reactie gegeven.

Plaats een reactie

Posting comments after three months has been disabled.