Black Friday 2024 België (Let op: lees voor 29 november)

Geplaatst 08-01-2024
Geschreven door Joyce

 

Wanneer is Black Friday 2024 in België?

Black Friday is de dag na Thanksgiving en is in 2024 op 29 november. De Cyber Week begint op de maandag vóór Black Friday, 22 november. Hierbij valt Cyber Monday op de maandag ná Black Friday, 2 december. 

Navigatie, ga naar:

 1. Wat is Black Friday?
 2. Wat is Cyber Monday? 
 3. Wat is Cyber Week?
 4. 7 Tips om Black Friday kortingen te scoren
 5. Veilig winkelen tijdens Black Friday 2024
 6. Black Friday impressies

 

Wat is Black Friday?

Black Friday is de dag na Thanksgiving, wanneer je van torenhoge kortingen kunt profiteren. Black Friday is in Amerika ontstaan en overgewaaid naar Europa. Ook in België is het concept overgenomen en kan nu iedereen genieten van geweldige kortingen. Deze dag hebben alle Amerikanen vrij en het is dan ook de perfecte gelegenheid om kerstcadeaus in te slaan. Hier hebben winkels en webshops goed op ingespeeld en ze strooien dan ook met kortingen. Door deze enorme aanbiedingen ziet het zwart op straat van alle verkeersdrukte van mensen die gaan winkelen en daar is de term Black Friday ontstaan.

Wat is Cyber Monday?

Cyber Monday is de maandag na Black Friday en tijdens deze dag kun je extra veel kortingen in online webwinkels vinden. Dit jaar valt Cyber Monday op 29 november 2024. Omdat Black Friday oorspronkelijk is opgezet voor winkels en pas later webshops ook mee gingen doen, is Cyber Monday bedacht speciaal voor webwinkels. Wil je op Cyber Monday dus voor de laagste prijs shoppen, bekijk dan de webshop van je favoriete winkel. Tegenwoordig doen bijna alle webshops mee met Black Friday en Cyber Monday, in 2024 wordt verwacht dat dit fenomeen groter dan ooit zal worden.

Wat is Cyber Week?

Sommige webshops beginnen al de maandag vóór Black Friday met super aanbiedingen. Deze week voor Black Friday wordt ook wel Cyber Week genoemd. Als je geluk hebt, heeft ook jouw favoriete webshop al kortingen en promoties in Cyber Week en kun je zo de topdrukte vermijden van Black Friday. Aan het begin van de Cyber Week kunnen de kortingen nog wat lager zijn, maar dan ben je wel verzekerd van je aankoop.

  black friday shopping tips

7 Tips om Black Friday kortingen te scoren:

1. Maak een shopping list met items die je zeker wilt scoren

Het is verstandig om in de tijd voor Black Friday niks te kopen, maar alles wat je hebt gezien op te schrijven op een shopping list zodat je deze met Black Friday voor de beste prijs kunt kopen.

2. Stel prioriteiten op je shopping list voor Black Friday

Zo kun je wanneer je niet genoeg tijd of geld hebt, gaan voor het product dat je het liefst wilt hebben.

3. Schrijf je in voor nieuwsbrieven

Het is handig om je in te schrijven voor nieuwsbrieven van je favoriete webshops en van websites zoals Solden.be die een overzicht houden van alle kortingen en aanbiedingen. Zo kun je in aanloop naar Black Friday en op de dag zelf precies zien welke kortingen je wilt gebruiken.

4. Bekijk je favoriete webshops al aan het begin van Cyber Week

Cyber Week begint de maandag voor Black Friday, dat is in 2024 dus 22 november. Vele webshops beginnen dan al met te gekke aanbiedingen en nu zijn de artikelen die je graag wilt hebben nog niet uitverkocht!

5. Bekijk websites zoals Solden.be!

Hier kun je een overzicht vinden van alle Black Friday kortingen en deze staan vaak al eerder online zodat je je goed kunt voorbereiden op wat je op Black Friday wilt gaan kopen.

6. Shop online!

Tijdens Black Friday kun je niet alleen profiteren van promoties in de winkels maar ook bij webshops. Vaak hebben webshops nog extra online kortingen én kun je sneller het artikel vinden waar je naar op zoek was. Webshops hebben ook meer aanbod en je hoeft dus niet bang te zijn dat jouw maat of kleur van het artikel al op is.

7. Profiteer van early bird of juist laatkomer acties

Vele webshops zullen ook werken met kortingen waar je alleen van kunt profiteren als je juist als eerste bent (dan is er nog genoeg voorraad) of als laatste (webshops willen ook in de avond nog mensen trekken).

8. Mocht je de stad in willen gaan, stippel dan hier vast jouw looproute uit:

Veilig winkelen tijdens Black Friday 2024

Ook cybercriminelen doen maar wat graag mee aan Black Friday. Net als jij zijn ze op zoek naar de hoogste kortingen en de beste promoties, om zo op zoek te gaan naar datgene wat jij graag wil scoren in de periode van Black Friday en Cyber Monday. In deze periode schieten niet alleen de verkoopcijfers omhoog, maar ook dat van phishing gevallen of frauduleuze websites. Het aantal mensen dat iemand kent die slachtoffer is van cybercriminaliteit stijgt nog steeds ieder jaar. Zorg dat dit jou niet overkomt en wees alert bij het kopen van producten online.  

In veel gevallen wordt er gebruik gemaakt van zogeheten ‘engine infiltration’. Dit houdt in dat wanneer iemand op zoek gaat naar bijvoorbeeld ‘Beste Black Friday kortingen’ of ‘Beste koopjes tijdens Cyber Monday’, er valse links worden gebruikt om je zodoende om te leiden naar een andere website. Hier wordt vaak gevraagd om neppe producten te kopen die vaak niet zullen aankomen, of het wordt gebruikt om kwaadaardige software te installeren.

Een ander, veel voorkomende manier van cybercrime, is dat van gerichte phishing-emails. Uit onderzoek is gebleken dat een hoop mensen moeite hebben om zo’n e-mail te herkennen en weten hoe ze daarop moeten reageren. Dit kost jaarlijks mensen een hoop geld.

Ondanks dat mensen zich steeds meer bewust worden van de risico’s van het kopen van spullen online, blijven hackers actief op het web. Mensen die niet weten waar ze op moeten letten, blijven een risicogroep en hebben de kans om een hoop geld te verliezen i.p.v. te besparen tijdens Black Friday.

Mensen kunnen zich het beste houden aan 3 gouden tips:

 • Als het te mooi lijkt om waar te zijn, is dat het waarschijnlijk ook
 • Denk goed na voordat je ergens op klikt
 • Zorg dat je beveiligingssoftware up-to-date is

 

8 tips om veilig online te winkelen:

 1. Let op neplinks van websites. Typ het adres van je favoriete winkel in en maak geen gebruik van links gestuurd via de email die je niet vertrouwd.
 2. Koop alleen producten bij websites die je normaal gesproken ook gebruikt en kent. Cybercriminelen weten websites uitstekend na te bootsen en dat kan je een hoop geld kosten.
 3. Ga zorgvuldig om met je wachtwoorden. Gebruik complexe wachtwoorden die niet makkelijk te achterhalen zijn. Gebruik zowel kleine als hoofdletters en cijfers dan wel symbolen.
 4. Zorg dat je goed beveiligd bent tegen indringers en zorg dat het up-to-date is. Cybercriminelen zijn handiger dan je denkt en zijn zo in bezit van je persoonlijke gegevens.
 5. Vermijd het gebruik van openbare of gedeelde computers. Maak ook geen gebruik van draadloze netwerken. Hackers kunnen anders eenvoudig aan je gegevens komen.
 6. Maak een specifiek account aan waarmee je al je aankopen doet tijdens Black Friday en Cyber Monday. Zorg ervoor dat er zo weinig mogelijk persoonlijke gegevens in dit email adres staat.
 7. Kijk altijd of je een ‘hangslot’ icoon in de browser ziet staan wanneer je een website bezoekt. Zo weet je zeker dat de website gebruik maakt van encryptie en je beschermd bent tegen cybercriminelen.
 8. Zorg tot slot ervoor dat je je afschrijvingen van je bank controleert. Klopt het bedrag dat is afgeboekt?

 

Bekijk hier alvast ons online overzicht van kortingen:

 1. Populairste online kortingen
 2. Mode & Accessoires
 3. Vakantie & Reizen 
 4. Elektronica
 5. Gezondheid & Verzorging


Black Friday impressies 

Black Friday staat bekend om zijn te gekke kortingen, maar dat brengt ook enorme drukte met zich mee. Wanneer winkels vol zijn met klanten en de rij zelfs tot buiten staat, moet er wel iets misgaan toch? In het Verenigd Koninkrijk gebeuren er elk jaar weer bizarre dingen in de meest drukke winkels. Neem zelf maar een kijkje:

 

In Amerika is de winkel Walmart een welbekende groothandel waar je terecht kunt voor bijna alles dat je maar kan bedenken. Walmart is een van de populairste winkel voor Black Friday. De Walmart van het Verenigd Koninkrijk is Asda Stores. Ook deze winkel stroomt vol met koopjesjagers tijdens Black Friday. Asda Stores heeft alles van boodschappen tot kleding en woonartikelen. Ook bij Asda kun je taferelen zoals in bovenstaande video vinden.  

Om ook even een beeld te geven van hoe het er tijdens Black Friday in Brussel uitziet, bekijk dan het volgende filmpje:

Reactie(s)

Je hebt nog geen reactie gegeven.

Plaats een reactie