Wanneer is het Halloween? En 20 spannende ideeën!

Geplaatst 11-01-2023
Geschreven door Joyce

Wanneer is het Halloween in België?

Halloween is een feestdag die altijd valt op 31 oktober. De griezeldag wordt vooral gevierd in de Engelstalige landen; Ierland, Verenigd Koninkrijk, Canada en natuurlijk de Verenigde Staten. Maar in steeds meer landen zoals België neemt de populariteit van Halloween toe.

Halloween vieren in pretparken


Moordlustige zombies, angstaanjagende monsters en bloeddorstige vampieren, al deze griezelige wezens kom je tegen bij de enge Halloween Nights van de leukste pretparken in Nederland en België. Halloween mag dan wel een officiële feestdag in de Verenigde Staten zijn, de laatste jaren zijn er in Nederland en België ook steeds meer fans van deze feestdag te vinden.

Halloween pompoen

 In plaats van het 'trick or treating' wat in de VS gebruikelijk is zie je hier meer de decoratie en griezel feesten en evenementen terugkomen. Veel pretparken hebben ook deze hype opgepikt en organiseren nu de leukste en engste Halloween Nights waarbij ze hun bezoekers de stuipen op het lijf jagen. Wil jij ook wel eens zo’n griezelavond meemaken? Wij hebben de beste Halloween evenementen voor je op een rijtje gezet:

 

1. Walibi - Halloween Fright Nights

Walibi organiseert de super enge Halloween Fright Nights! Walibi pakt het groots en griezelig aan met wel 4 scare zones en 5 haunted houses. Je komt hier oog in oog te staan met de meest angstaanjagende demonen, monsters en enge Eddie. Heel oktober kun je op vrijdagen, zaterdagen en zondagen griezelen in het park. Durf jij het aan? Koop je tickets hier met korting. 

 

2. Bellewaerde - Halloween in het park

Dit jaar begint vanaf 16 oktober het Halloween festijn bij Bellewaerde. Hierbij brengen zombies, monsters, vampiers, killer dokters en krankzinnige heksen een bezoekje aan het park. Tijdens de Halloween dagen kun je nog genieten van prachtig vuurwerk, tenzij je natuurlijk door een moordlustige zombie bent meegenomen. Bestel hier je kaartje met korting.

 

3. Bobbejaanland - Halloween, the fear is real

Nog niet eerder zag je zo’n groot griezel evenement! In de 5 haunted houses zoals The Doll Factory en Sonar komen de engste wezens achter je aan. Maar ook daarbuiten ben je niet veilig want Bobbejaanland heeft ook nog 5 scare zones, 2 shows en 5 nocturnes. Bij Bobbejaanland kunnen ook de kleinsten van de familie mee want ze hebben een speciaal programma voor kinderen. Zo kun je griezelen met het hele gezin! Bestel je tickets hier met korting.

 halloween botsauto

4. Toverland - Halloween Nights

Met drie nieuwe scare zones staat de teller dit jaar op maar liefst 5 scare zones bij Toverland! Net wanneer je denkt dat je veilig bent, zullen de engste monsters toeslaan. Probeer je door enge zones zoals Villa Phobia, DesTroy en de Labyrinth of Hell te slaan. Van deze enge wezens zul je 's nachts vast en zeker geen oog meer dicht doen. Je kunt hier je tickets bestellen met korting.

 

5. Disneyland Parijs - Halloween festival

Ook Disneyland Parijs doet mee met Halloween. In de maand oktober verandert het magische park en nemen de heksen, monsters en Disney schurken de leiding over. Ontdek het park met prachtige versieringen en al jouw favoriete personages! Tijdens deze maand geniet je van een tal van verrassingen, zeker de moeite om eens een bezoekje te brengen. Bekijk hier al de laatste promoties op tickets. 

halloween heksendoorn

 

Halloween pompoen, hapjes, cupcakes, pomoenensoep en snacks

Wat is er nou leuker dan het maken van je eigen eten tijdens Halloween. De mogelijkheden zijn ongekend en het hoeft helemaal niet duur te zijn of veel tijd te kosten. Zie hieronder een aantal voorbeelden van creatieve en makkelijke voorbeelden om je avond onvergetelijk lekker te maken!

Halloween pompoen, hapjes, cupcakes

6. Halloween Kostuum: Mummificeren

Dit spel kun je heel gemakkelijk organiseren en zorgt voor hilarische momenten! Je hebt alleen een aantal wc-rollen nodig en een stopwatch. Om het spel te spelen het je twee of meerdere teams nodig die tegen elkaar gaan strijden. De teams moeten zo snel mogelijk een van hun teamgenoten mummificeren met het wc-papier. Geen stukje huid of kleding mag meer zichtbaar zijn. Daarnaast kun je ook nog bonuspunten verdienen voor creativiteit.

 

7. Halloween snack: Vleermuishappen

Voor dit spel heb je een lang koord en snoepjes, koekjes of ontbijtkoek in de vorm van een vleermuis nodig. Hang deze snoepjes aan het koord en laat je gasten ze opeten zonder hun handen te gebruiken.

 

8. Oogbal-pong

De meeste van jullie zijn vast bekend met beerpong. Je kunt hier heel gemakkelijk een leuke Halloween variant van maken. Maak van het pingpongballetje een oogbal door er een oog op te tekenen en vervang het bier door een rood drankje zoals tomatensap, rode Sourz of rode wijn. Degenen die als eerste alle bekers heeft weggespeeld met de oogbal wint.

 

9. Taboewoorden in Halloween stijl

Je kent zeker het spelletje taboewoorden wel. Hierbij pakt om de beurt een speler een kaart met een woord erop die hij of zij moet omschrijven. Daarbij staan woorden vermeld die hij/zij niet mag noemen. Probeer maar eens pompoen te omschrijven zonder de woorden oranje, halloween en uithollen te gebruiken.

 

10. Halloween mystery box

Last but not least, de Halloween mystery box. Halloween draait om vieze en enge dingen, dat komt allemaal samen in dit spel. Maak verschillende boxen met etenswaar of ander materiaal dat grappig, glibberig of vies aanvoelt. Laat daarna de spelers raden wat er in de mystery box zat. Denk bijvoorbeeld aan gepelde druiven die doen denken aan oogballen of gedroogd abrikozen.

halloween pompoen

Halloween films

Ben jij een echte horror junkie of duik je onder de dekens bij het kijken van een enge film? Als je lekker gegeten hebt en zin hebt om even op de bank neer te ploffen dan is het natuurlijk leuk om een goede horrorfilm te kijken. We hebben de beste 10 Halloween films voor je op een rijtje gezet. Een combinatie van klassiekers en nieuwere films zodat er zeker wel iets tussen zit dat jou de kast op jaagt. Met de volgende films weet je zeker dat je voorlopig nog wel wakker blijft:

  1. Get Out (2017)
  2. It (2017)
  3. Us (2019)
  4. There's someone inside your house (2021)
  5. Halloweentown (1998)
  6. Hocus Pocus (1993)
  7. The Nightmare Before Christmas (1993)
  8. Raw (2016)
  9. The Sixth Sense (1999)
  10. The Addams Family (1991)

 

Reactie(s)

Je hebt nog geen reactie gegeven.

Plaats een reactie