Autobandenmarkt kortingscode s België

autobandenmarkt.be

De website van autobandenmarkt.be biedt een breed assortiment aan autobanden van verschillende merken en maten. Daarnaast zijn er ook velgen en accessoires beschikbaar. Bestellingen kunnen eenvoudig online worden geplaatst en worden snel geleverd. Een handige plek om banden te kopen voor je auto.

Korting bij Autobandenmarkt online & solden - april 2024

Autobandenmarkt kortingscode: 10% korting op Uniroyal

Gebruik kortingscode I10 Populair 1

Autobandenmarkt actie: ontdek banden in aanbieding en bespaar tot €50

Toon aanbieding

Tot maar liefst € 50 korting Autobandenmarkt in april

Toon aanbieding

Winterbanden al vanaf € 48 bij Autobandenmarkt

Toon aanbieding

Zomerbanden prijzen vanaf € 61,24 bij Autobandenmarkt

Toon aanbieding

Ontvang Gratis advies bij Autobandenmakrt over jouw banden

Toon aanbieding

Autobandenmarkt velgen koop je vanaf €50

Toon aanbieding

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een Autobandenmarkt kortingscode van 5%

Toon aanbieding

Zijn winterbanden enkel nuttig bij sneeuwval?

Winterbanden hebben in vergelijking met zomerbanden altijd meer grip op de weg bij lagere temperaturen, ook als er geen sneeuw op de weg ligt. Tijdens de herfst bewijzen ze ook hun nut als de weg zeer glad is door regen en boombladeren. Door hun dieper en minder breed profiel, met meer gewicht per vierkante centimeter, zetten ze zich dieper vast in modder en sneeuw. Hierdoor heb je meer grip op de weg, zeker als het wegdek glad is. 

Wat zijn de risico's van geen winterbanden hebben?

Tijdens de winter heb je minder controle over je wagen en verhoogt de kans op accidenten, zeker als je met zomerbanden blijft rijden. Sommige verzekeraars kunnen moeilijk doen als je een ongeluk hebt in de winter zonder aangepaste banden. En uiteraard is een ongeluk veroorzaken iets dat je nooit wilt. Daarom raden de overheid en veel auto-experts het gebruik van winterbanden aan. Het is een aankoop die jaren meegaat en waar je geen spijt van zal hebben. Je kan je winterbanden ook gebruiken tijdens de herfst en de (vroege) lente.

Zijn winterbanden verplicht in Belgie?

In Belgie en Nederland is het nooit verplicht om te rijden met winterbanden, hoewel het zeker bij sneeuwval aanbevolen is. Winterbanden verlagen je kans op een auto-ongeluk, daarom dat je in de herfst zoveel over ze hoort en je aangespoort wordt tijdig je aankoop te doen. Goede winterbanden hebben een minimaal profiel van 4 mm. Deze diepte geldt voor veel Europese landen en wordt dan ook sterk aangeraden.

En in de rest van Europa?

In veel Europese landen is het gebruik van winterbanden tijdens een bepaalde periode verplicht. Hieronder

Duitsland: Hier moet je altijd met winterbanden rijden bij verse sneeuw, ijzel, vorst, ijsplekken en ook smeltende sneeuw. Omdat Belgen vaak door ons buurtland Duitsland rijden, is dit een extra reden om winterbanden aan te schaffen. De wet schrijft een minimale profiel diepte voor van 1,6 mm maar zoals eerder gezegd is 4 mm een stuk beter.

Frankrijk: Ook een land waar we vaak rijden. Winterbanden zijn hier verplicht op wegen met verkeersborden die dit aangeven. Opgelet: veroorzaak je hier een ongeluk en gebruik je geen winterbanden, ben je sowieso aansprakelijk.

Italië: Zelfde regels als Frankrijk. Verkeersborden komen vooral in het Noorden voor, in en nabij de Alpen.

Luxemburg: Zelfde regels als Duitsland, winterbanden zijn verplicht bij elke vorm van winterweer.

Oostenrijk: Altijd verplicht van 1 november t/m 15 april en daarnaast altijd bij winterweer. Wettelijk verplichte minimale profiel diepte van 4 mm.

Spanje: Geen verplichting 

Zwitserland: Zelfde regels als Frankrijk, ook hier ben je aansprakelijk als je geen winterbanden gebruikt.

Moet ik een duur stel winterbanden aanschaffen?

Zeker niet. Hoewel dure banden meestal garant staan voor kwaliteit, loont het vooral naar de testresultaten van onafhankelijke websites te kijken. Heb je een goed stel banden op oog? Check dan altijd eerst Solden.be voor een goede kortingscode!  

Mag ik verschillende merken winterbanden gebruiken voor dezelfde auto?

Dit is op zich geen probleem, zolang je banden met dezelfde profiel diepte op dezelfde as hebt. Bij verschillende dieptes kan het zijn dat het stuursysteem in de war geraakt. Probeer indien mogelijk altijd vier dezelfde banden voor 1 auto te gebruiken.

Zijn 2 winterbanden op de voor OF achteras voldoende? 

Het antwoord is nee! Vergeet niet dat bij het remmen alle vier de wielen worden geblokeerd. Als je slechts 2 winterbanden hebt zal je minder snel tot stilstand komen en heb je meer kans de controle over je wagen te verliezen.

Autobandenmarkt winterbanden

Goedkoopste banden

De bestelling en levering van autobanden via Autobandenmarkt gaat heel gemakkelijk. Alle prijzen zijn inclusief omzetbelasting en de banden worden bij u thuis of bij uw garage afgeleverd. Bij aankoop van twee banden is de verzending geheel gratis bij Autobandenmarkt.be.

Solden

Zorg ervoor dat je de acties van Solden.be niet mist, want op deze webshop pagina verschijnen regelmatig nieuwe kortingscodes en aanbiedingen. Zo koop je voordelig nieuwe banden voor je auto!

Deze kortingscodes en acties heb je gemist

40% Autobandenmarkt kortingscode: Tot 40% korting op romantische cadeaus voor Valentijnsdag Korting al afgetrokken
80% Autobandenmarkt kortingscode: Tot 80% korting op autobanden tijdens de wintersolden Korting al afgetrokken
5% Autobandenmarkt kortingscode : Bespaar 5% op Semperit Banden SEMPRDBENL5
Deal Autobandenmarkt kortingscode : Bespaar op Uniroyal Banden met Exclusieve Code UNIRDBENL10
10% Autobandenmarkt kortingscode: 10% op Goodyear alle winter en alle seizoenen banden BFRDBENLGDY10

Veelgestelde vragen

Je vindt kortingen op de website, via de nieuwsbrief. Of neem een kijkje op solden.be waar alle kortingen te vinden zijn.
De openingsuren zijn maandag t/m vrijdag: 07:00 - 22:00
Je kunt de klantendienst bereiken via Klantenservice nummer: +32 27470233, Email: autobanden@delti.com, Adres: Delticom AG Brühlstr. 11 30169 Hannover Duitsland.
Je kan via de volgende wijzen betalen: Visa, American Express, Mastercard, SOFORT
Je kunt gebruik maken van de volgende retour- en verzendmogelijkheden: DPD
De levertijd hangt af van het product dat je koopt. Gemiddeld duurt het tussen de 2 en 5 werkdagen
Merel

Hallo! Merel hier,

ik zorg ervoor dat de aanbiedingen op deze pagina correct en up to date zijn. Soms kan een aanbieding echter verlopen of geraakt de voorraad sneller op dan we kunnen updaten.

Indien je onnauwkeurigheden of afgelopen aanbiedingen vindt, zou je dit ons kunnen laten weten ?

Jouw hulp is belangrijk voor ons, zo houden we onze community correct en betrouwbaar.
Bedankt voor je begrip en steun.

4.2 ster / 75 stemmen

Autobandenmarkt

Autobanden zijn erg belangrijk voor de veiligheid van iedere bestuurder. Daarom is het belangrijk om er zeker van te zijn dat je deze koopt bij een betrouwbare partner, zoals Autobandenmarkt.be. Autobandenmarkt beschikt over een uitgebreid aanbod verschillende soorten autobanden die stuk voor stuk zijn aangepast aan bepaalde situaties. Denk hierbij niet alleen aan winter- of zomerbanden, maar ook aan off road banden, industriebanden en ga zo maar door. Je bent er bij Autobandenmarkt zeker van dat je altijd de juiste banden voor je auto aankoopt.

Autobanden in elke soort en maat

Er is een enorme diversiteit onder auto's. Rijd je in een sportwagen, een cabrio, oldtimer of een gezinsauto? Voor elke auto en elke omstandigheid kun je de perfecte autobanden vinden bij Autobandenmarkt.be.

Zomerbanden

Zomerbanden zijn de meest populaire en meest verkochte autobanden. Deze worden ook standaard onder een auto gemonteerd. Zomerbanden zijn er ook in alle soorten en maten. Dat kan je van de andere bandensoorten niet altijd zeggen.

Winterbanden

In de winter zijn winterbanden vaak een vereiste, in sommige landen zijn ze zelfs verplicht. Door de diepere groeven en hogere elasticiteit van de banden kunnen ze beter rijden in een omgeving met sneeuw en ijs.

All season autobanden

Deze autobanden zijn geschikt voor het hele jaar! De belangrijkste kenmerken van zomer- en winterbanden zijn verwerkt in deze banden. Deze banden zijn het beste te gebruiken in milde weersomstandigheden.

Meer webshops