Autobandenmarkt kortingscode en kortingen

Korting bij Autobandenmarkt België in oktober 2019

Exclusief: 4% kortingscode op winterbanden bij Autobandenmarkt

Klik hier voor de kortingscode BE4 Populair 1

Tot maar liefst € 50 korting bij Autobandenmarkt in oktober

Toon aanbieding

Winterbanden al vanaf € 32,80 bij Autobandenmarkt

Toon aanbieding

Zomerbanden prijzen vanaf € 61,24 bij Autobandenmarkt

Toon aanbieding

Winterbanden prijzen vanaf € 63,10 bij Autobandenmarkt

Toon aanbieding

Zijn winterbanden enkel nuttig bij sneeuwval?

Winterbanden hebben in vergelijking met zomerbanden altijd meer grip op de weg bij lagere temperaturen, ook als er geen sneeuw op de weg ligt. Tijdens de herfst bewijzen ze ook hun nut als de weg zeer glad is door regen en boombladeren. Door hun dieper en minder breed profiel, met meer gewicht per vierkante centimeter, zetten ze zich dieper vast in modder en sneeuw. Hierdoor heb je meer grip op de weg, zeker als het wegdek glad is. 

Wat zijn de risico's van geen winterbanden hebben?

Tijdens de winter heb je minder controle over je wagen en verhoogt de kans op accidenten, zeker als je met zomerbanden blijft rijden. Sommige verzekeraars kunnen moeilijk doen als je een ongeluk hebt in de winter zonder aangepaste banden. En uiteraard is een ongeluk veroorzaken iets dat je nooit wilt. Daarom raden de overheid en veel auto-experts het gebruik van winterbanden aan. Het is een aankoop die jaren meegaat en waar je geen spijt van zal hebben. Je kan je winterbanden ook gebruiken tijdens de herfst en de (vroege) lente.

Zijn winterbanden verplicht in Belgie?

In Belgie en Nederland is het nooit verplicht om te rijden met winterbanden, hoewel het zeker bij sneeuwval aanbevolen is. Winterbanden verlagen je kans op een auto-ongeluk, daarom dat je in de herfst zoveel over ze hoort en je aangespoort wordt tijdig je aankoop te doen. Goede winterbanden hebben een minimaal profiel van 4 mm. Deze diepte geldt voor veel Europese landen en wordt dan ook sterk aangeraden.

En in de rest van Europa?

In veel Europese landen is het gebruik van winterbanden tijdens een bepaalde periode verplicht. Hieronder

Duitsland: Hier moet je altijd met winterbanden rijden bij verse sneeuw, ijzel, vorst, ijsplekken en ook smeltende sneeuw. Omdat Belgen vaak door ons buurtland Duitsland rijden, is dit een extra reden om winterbanden aan te schaffen. De wet schrijft een minimale profiel diepte voor van 1,6 mm maar zoals eerder gezegd is 4 mm een stuk beter.

Frankrijk: Ook een land waar we vaak rijden. Winterbanden zijn hier verplicht op wegen met verkeersborden die dit aangeven. Opgelet: veroorzaak je hier een ongeluk en gebruik je geen winterbanden, ben je sowieso aansprakelijk.

Italië: Zelfde regels als Frankrijk. Verkeersborden komen vooral in het Noorden voor, in en nabij de Alpen.

Luxemburg: Zelfde regels als Duitsland, winterbanden zijn verplicht bij elke vorm van winterweer.

Oostenrijk: Altijd verplicht van 1 november t/m 15 april en daarnaast altijd bij winterweer. Wettelijk verplichte minimale profiel diepte van 4 mm.

Spanje: Geen verplichting 

Zwitserland: Zelfde regels als Frankrijk, ook hier ben je aansprakelijk als je geen winterbanden gebruikt.

Moet ik een duur stel winterbanden aanschaffen?

Zeker niet. Hoewel dure banden meestal garant staan voor kwaliteit, loont het vooral naar de testresultaten van onafhankelijke websites te kijken. Heb je een goed stel banden op oog? Check dan altijd eerst Solden.be voor een goede kortingscode!  

Mag ik verschillende merken winterbanden gebruiken voor dezelfde auto?

Dit is op zich geen probleem, zolang je banden met dezelfde profiel diepte op dezelfde as hebt. Bij verschillende dieptes kan het zijn dat het stuursysteem in de war geraakt. Probeer indien mogelijk altijd vier dezelfde banden voor 1 auto te gebruiken.

Zijn 2 winterbanden op de voor OF achteras voldoende? 

Het antwoord is nee! Vergeet niet dat bij het remmen alle vier de wielen worden geblokeerd. Als je slechts 2 winterbanden hebt zal je minder snel tot stilstand komen en heb je meer kans de controle over je wagen te verliezen.

Autobandenmarkt winterbanden

Goedkoopste banden

De bestelling en levering van autobanden via Autobandenmarkt gaat heel gemakkelijk. Alle prijzen zijn inclusief omzetbelasting en de banden worden bij u thuis of bij uw garage afgeleverd. Bij aankoop van twee banden is de verzending geheel gratis bij Autobandenmarkt.be.

Solden

Zorg ervoor dat je de acties van Solden.be niet mist, want op deze webshop pagina verschijnen regelmatig nieuwe kortingscodes en aanbiedingen. Zo koop je voordelig nieuwe banden voor je auto!

Beste Autobandenmarkt kortingscodes en promoties

Autobandenmarkt kortingen Korting Geldig tot
Exclusief: 4% kortingscode op winterbanden bij Autobandenmarkt -4% 30/11/2019
Tot maar liefst € 50 korting bij Autobandenmarkt in oktober -€ 50 01/12/2019
Winterbanden al vanaf € 32,80 bij Autobandenmarkt € 32,80 01/12/2019
Zomerbanden prijzen vanaf € 61,24 bij Autobandenmarkt € 61,24 01/12/2019
Winterbanden prijzen vanaf € 63,10 bij Autobandenmarkt Vanaf € 63,10 01/12/2019

Tot 35% korting op Zomerbanden bij Autobandenmarkt

Lees meer

Ben je deze zomer veel met de auto weg op vakantie geweest? Of ben je op zoek naar nieuwe zomerbanden? Neem dan direct een kijkje in de webshop van Autobandenmarkt, want daar profiteer je momenteel van kortingen tot wel 37%. Voor de goedkoopste prijzen wissel je direct je zomerbanden om en rij je weer veilig op de weg!

Sluiten

Toon aanbieding

Tot 37% korting op Winterbanden bij Autobandenmarkt

Lees meer

Winter is om de hoek en heb je je winterbanden al ingeslagen? Nee, dan ben je op het juiste adres, want op de website van Autobandenmarkt profiteer je momenteel van kortingen tot wel 37%. Voor onnodig gevaar en vervang je winterbanden vandaag nog en rij je snel weer veilig op de weg!

Sluiten

Toon aanbieding

5% kortingscode op jouw winterbanden bij Autobandenmarkt

Lees meer

Je kunt maar beter goed voorbereid zijn op de winter, want voor je weet is het weer zover. Bij Autobandenmarkt.be kun je nu jouw winterbanden, complete wielen met winterbanden, velgen, olie en sneeuwkettingen aanschaffen met deze 5% kortingscode. Dus wacht niet te lang en geniet van deze korting!

Sluiten

Klik hier voor de kortingscode

5% kortingscode op alle zomerbanden en complete wielen bij Autobandenmarkt.be

Lees meer

Ben je op zoek naar nieuwe zomerbanden? Neem dan gauw een kijkje in de webshop van Autobandenmarkt.be, want daar profiteer je momenteel van deze 5% kortingscode, geldig op zomerbanden en complete wielen met zomerbanden, velgen en oliën.

Sluiten

Klik hier voor de kortingscode

5% kortingscode op alle zomerbanden bij Autobandenmarkt

Lees meer

Op zoek naar nieuwe zomerbanden? Bij Autobandenmarkt profiteer je alleen vandaag nog van deze 5% kortingscode op alle zomerbanden en complete wielen met zomerbanden.

Sluiten

Klik hier voor de kortingscode

Meer webshops